Humik Asit - Hayvan Sağlığı ve Yem Katkısı, 20 L
600.00 TL

OLVİT Humik Asit - Hayvan Sağlığı ve Yem Katkısı, 20 L

  • Ürün Kodu:o_44662
  • Stok Durumu:Var
  • Birim:Adet
  • Orjinal Fiyatı:600.00 TL + KDV

Adet

Fiyatı Düşünce Haber Ver

OLVİT Humik Asit - Hayvan Sağlığı ve Yem Katkısı, 20 L

Yumurta Tavuğu, Etlik piliç, Hindi, Bıldırcın, Arı, Kültür Balıkçılığı (Sazan, Alabalık, Levrek), Kuş, Kedi, Köpek, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvanlar için Humik Asit

 

 OLVİT doğada hayvan vücudunda ve hayvansal ürünlerde kalıntı ya da herhangi bir kirliliğe yol açmayan ve hem kanatlı hem de büyükbaş hayvanlarda verim arttırıcı özellikleri bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmış doğal kaynaklı bir yem katkı maddesidir.

BİLEŞİMİ

Humik, Fulvik, Hematomelanik ve Ulmik Asitler; Humin; Arjinin; Histidin; İzolosin; Losin; Lisin; Metionin; Sistin; Kalsiyum; Fosfor; Sodyum; Bakır; Demir; Mağnezyum; Çinko; Selenyum.

ETKİLERİ

OLVİT doğal bir ürün olmakla birlikte hayvan ve insan sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Aşağıdaki etki yolları ile tüm verim arttırıcı ürünlerden ayrılmaktadır ve bu etkiler ülkemizin saygın üniversitelerindeki başarılı bilim adamlarınca yürütülen çalışmalarla hatta kanatlı sektörü sahalarındaki entegrasyonlarımızın raporları ile ispatlanmıştır.

     · Biofilm etkisi

     · Güçlü immün sistem etkisi

     · Antirezorbtif ve adsorptif etki

     · Patojenlere karşı anti-mikrobiyal etki

     · Anti-viral etki

Tavsiye edilen dozlar

 

· Kanatlı ve yumurta

:

500 cc/ton/gün

· Koyun ve keçi

:

100-150 cc/gün

· Buzağı

:

 50 cc/gün

· Büyükbaş (500 kg canlı ağırlık)

:

150-200 cc/gün

· Kültür balıkçılığı

:

30-50 mg/Lt

· Arılar

:

10 cc/10 L              (%50 şekerli su)

· Kuş

:

10 cc/10 L su

· Kedi & köpek

:

 50 cc/gün

 

OLVİT bu etkileri sonucunda,

OLVİT'İN ARI VE BALCILIKTA KULLANIMI 

Arılar için OLVİT (sodyum humat - humik asitin sodyum tuzu) kullanımı ile:

·  Arının mide ve bağırsak bölgesinde fizyolojik aktiviteyi arttırarak Nosema hastalığını (sindirim sistemindeki bozukluğu giderek) tamamen yok eder.

·  Varroosis hastalığını tamamı ile bertaraf eder. 

·  Virüslere karşı anti-viral (virüs öldürücü) etki sağlar. 

·  Ölen larva beyazlaşarak kireç şeklinde sertleşmiş bir hal alması ile oluşan arılardaki kireç hastalığını bertaraf eder.

·  Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·  Arıların boyutlarında belirgin bir büyüme farkı oluşturur. Arı daha kısa sürede daha iri bir yapıya kavuşur.

·  İleri düzeyde yavru attırır.

·  Yavru çürüklüğünü ortadan kaldırır.

·  Etkili mikro-besin transferi sağlanır.

·  Yavru attırmada ileri düzey fayda sağlar.

·  Toksik (zehirli) maddeleri uzaklaştırır. Bitkilerden arıya geçen pestisitleri (tarım ilaçlarını) bünyeden uzaklaştırır.

Humat Kimya Ltd. Şti. tarafından arılar için özel olarak üretilen humik asit ile yapılan ve bal verimi ile arı hastalıklarında tedavi edici ve koruyucu özelliği tespit edilen çalışma:

Bal Arısı Kolonilerinde (Apis mellifera L.) Sodyum Humat Katkılı Beslemenin Performans Üzerine Etkileri 

 

Ruminantlarda (Büyükbaş ve küçükbaşlarda)

· Performansı artırır.

·  Büyümeyi teşvik eder.

·  Karkas artışında olumlu etkileri vardır.

·  Bağırsak sağlığına gelişmesine yardımcı olur.

· Hücre duvarının geçirgenliğini artırır. Bu artan geçirgenlik hücreler ve kemiklerdeki    minerallerin taşınmasının kolaylaşmasına izin  verir.

· Kalfikasyonu geliştirir.

· Vücutta yaşamı destekleyen mineralleri taşır, toksik metalleri yakar ve vücuttan uzaklaştırır.

· Hayvanların bağışıklı işlevlerini geliştir.

· Ölüm oranlarını azaltıcı etki gösterir.

· Süt oranını ve kalitesini arttırır.

. OLVİT doğada,hayvan vücudunda ve hayvansal kalıntı yada herhangi bi kirliliğe yol açmayan verim arttırıcıdır.

Etlik Piliçlerde

· Et üretiminin ve kalitesinin artışı,

· Ortalama canlı ağırlıkta artış,

· Yem dönüşüm oranında ve yemden yararlanmada artış,

· Hastalıklara karşı direnç artışı,

· Klimatik değişikliklere adaptasyon,

· Mortalitede azalma,

·  Aşı, gaga kesimi, kirli hava, taşıma, sıcaklık ve diğer stres faktörleri tarafından oluşturulan olumsuz etkilerin giderilmesi,

· Kümeslerde amonyak kokusunun giderilmesi,

· Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının giderilmesine destek olma,

· Hayvanlardaki kemik doku gelişimine destek olma ve eklem problemlerini azaltma,

· Eklem problemlerinde azalma,

· Yağlı karaciğer sedromunda azalma,

· Besi performansında ve bağırsak mikroflorasında olumlu etkileri görülmektedir.

. Olvit’in; kesim ve kesim sonrası et kalitesi parametrelerine olan etkileri incelenmiş ve endüstri ve tüketim açısından olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

Yumurtacı tavuklarda

    · Yumurta verimiyle kalitesini arttırma, yumurta kabuk oluşumunu destekleme ve kalitesini iyileştirme,

       ·  Yem dönüşüm oranında ve yemden yararlanmada artış,

       ·  Hastalıklara karşı direnç artışı,

       · Klimatik değişikliklere adaptasyon,

       · Mortalitede (ölümlerde) azalma, 

     . Aşı, gaga kesimi, kirli hava, taşıma, sıcaklık ve diğer stres faktörleri tarafından oluşturulan olumsuz etkilerin giderilmesi,

      · Kümeslerde amonyak kokusunun giderilmesi,

      · Karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının giderilmesine destek olma,

      · Yağlı karaciğer sedromunda azalma,

      · Yaşlı tavuklarda; uzun süren verim dönemi,

      ·  Yumurta yağ asidi kompozisyonunda olumlu etki,

      · Yumurta kolestrolünde düşme,

      · Kan serum parametrelerinde; protein ve kolestrol düzeylerinde etkileri gözlemlenmiştir.

. OLVİT kalsiyum metabolizmasına olan olumlu etkileri sonucunda kaliteli yumurta kabuğu oluşumunu sağlar.

Humik asitler hayvan yemlerinde bir katkı maddesi olarak başarıyla kullanılabilmektedir. Dünya çapında yapılan çeşitli araştırma denemelerinin tümü, humik asitlerin organik bir yem katkı maddesi olarak kullanımı ile ilgili olumlu sonuçlar göstermiştir. Hayvanların et ağırlıklarındaki artışlar, ileri büyüme oranları, yenilen yemin yüksek ete dönüşüm oranları ve hastalıklara karşı daha güçlü direnç sağlaması bu çalışmaların ortak sonuçlarıdır. Hayvanların, özellikle de genç hayvanların bağışıklık fonksiyonunu geliştirerek, humik asitler enfeksiyonel hastalık ve ishal vakalarını azaltmaktadır. Humik asitler tamamen doğaldır. Humik asitlerin hayvan yemlerinde kullanılması, herhangi bir antibiyotik kalıntısı veya mikrobiyal direnç olasılığını dışlar. Eş zamanlı olarak, daha yüksek bir gıda dönüşüm oranı ve hayvan tarafından azot emiliminin artması sonucunda, azotlu atıklar ve koku azalır.

Tüm dünyada hayvancılığın seri üretiminin arttırılması, hayvanların doğası, yani hayvanların doğal gelişimi ve bağışıklık sistemleri üzerinde istenmeyen etkiler meydana getirmiştir. İlk önce vitaminler, daha sonra antibiyotikler ve son olarak hormonlar, hayvansal üretimde büyüme destekleyici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda, bu gibi büyüme destekleyicilerinin hayvan ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, gerçek yaşamdaki vakaların yanı sıra çeşitli çalışmalarla kanıtlanmıştır. Sonuç olarak, şu anda herhangi bir çevresel veya kalıntı sorunu yaşamadan doğal büyüme destekçileri için yeni bir araştırma bulunmaktadır.

Tüketici baskısının artması ve özellikle antibiyotiklere karşı mikrobiyal direncin artmasıyla ilgili endişelerin bir sonucu olarak, son zamanlarda ülkemizde hayvan yemlerinde antibiyotik büyüme promotörlerinin kullanımı yasağı düşünülmeye başlanmıştır. Avrupa Parlamentosu, 19 Haziran 2018'de yayınlanan bir basın açıklamasında, antimikrobiyal direncin yayılmasını önlemek için ilaçlı hayvan yemi üretmek, satmak ve kullanmak konusunda daha sorumlu davranılması için yeni kurallar getirmiştir.

Dirençli organizmaların gelişimi nedeniyle antibiyotik cephanelerinin tükendiğine dair önemli kanıtlar vardır. Antibiyotiklere dirençli hale gelen mikroorganizmalar arttıkça, tedavi edilemeyen enfeksiyöz hastalıkların yeniden dirilme riski de artar. Antibiyotiklerin yalnızca insan tıbbında değil aynı zamanda hayvan beslenmesinde de kullanılması gıda kaynaklı hastalıklarda antibiyotik direncinin ana nedenidir.

Günümüzde hayvancılıkta kullanılan antibiyotiklerin yaklaşık % 80'i hasta hayvanları tedavi etmek için kullanılmamakta, sadece tavukların ve ineklerin verimli bir şekilde büyümesini sağlamak için kullanılmaktadır.

Antibiyotiklere benzer şekilde, hayvan yemlerinde hormon kullanımı, hayvan ürünlerinde bırakılan kalıntılar yoluyla insan sağlığı üzerinde de doğrudan etkiye sahip olabilir. Bugün itibariyle, bu etkiler henüz tam olarak çalışılmamıştır.

Piyasada, antimikrobiyal madde veya hormon içermeyen oldukça fazla sayıda hayvan yemi katkı maddesi bulunmaktadır. Bunlar, temel olarak probiyotikler, prebiyotikler, bitki özleri ve halihazırda AB'nin antibiyotik yasağını takiben ilginin canlanmasına neden olan organik asitlerdir. Bununla birlikte, bu maddeler, hayvan sağlığı ve büyümenin teşviki üzerindeki etkileriyle ilgili bazı açıklar getirmektedir.

Probiyotikler, sindirim sisteminin doğal mikroflorasına faydalı mikroorganizmalar sağlamaktan başka bir aktiviteye sahip değildir. Prebiyotiklerin yararı, mikrofloranın gelişimini desteklemekle de sınırlıdır. Hem probiyotikler hem de prebiyotiklerin, hayvanların immün sistemi üzerinde kanıtlanmış herhangi bir etkisi veya gastro-intestinal sistemin mukoza zarı üzerindeki ilave etkileri yoktur. Ayrıca patojenlere karşı antibakteriyel veya virüsoidal etkileri de yoktur. Çeşitli performans çalışmaları, hem probiyotiklerin hem de prebiyotiklerin hayvan büyümesi üzerinde önemli herhangi bir etki göstermediğini göstermiştir.

Bitki özlerinin sindirim sistemi için faydalı olduğuna inanılmaktadır, ancak bunların çalışma mekanizmaları tam olarak bilinmemektedir. Organik asitler, büyüme promotörleri yerine koruyucu ajanlar olarak daha iyi sonuçlar vermektedir.

Hayvan Yemi Bileşeni Olarak Humik Asitler

Humik asitlerin hayvan yemlerinde kullanılması, hayvan sağlığı ve büyümesi için bir takım avantajlar sağlamaktadır. Humik asitler patojenik bakteri büyümesini ve küflerin büyümesini inhibe eder, böylece mikotoksin seviyelerini azaltır. Protein sindirimini ve kalsiyum ile iz element kullanımını arttırırlar. Humik asitler bağırsak sağlığını, besin emilimini, beslenme durumunu ve hayvanlarda bağışıklık tepkisini iyileştirir.

Humik asitler ayrıca, bağırsakta optimum pH'ı koruyarak daha az nitrojen atılımı ve daha az koku ile sonuçlanan diyet sindirilebilirliğini geliştirir. Sindirilebilirliği ve besin kullanımını artırarak, humik asitler hayvanların mide ve bağırsak koşullarını iyileştirir. Bundan, humik asitlerin fiziksel ve finansal performansı iyileştirmenin yanı sıra, sindirilebilirliği artırarak çevre üzerinde de olumlu bir etkisi olduğu sonucuna varılmıştır.

Antiobiyotiklerin humik asitlerle değiştirilmesi, hayvan yeminde büyüme promotörü olarak hayvanların performansında herhangi bir kayba neden olmaz. Aksine, performans faktörleri (günlük canlı ağırlık, yem alımı, besin dönüşüm oranı ve dışkı gevşemesi) hayvanlarda önemli ölçüde geliştirilmiştir.

Testler, humik asitlerin hayvansal yem katkı maddesi olarak kullanılmasının, süt ineklerinde süt üretiminin ve tereyağı yüzdesinin artmasına yol açtığını göstermiştir. Humik asitlerin kullanılması ayrıca gelişmiş yem verimi, azalan yem maliyetleri, uçucu popülasyonu azalttığı ve böcek kontrolü için azalan maliyetlerle sonuçlandığı bildirilmiştir. Ayrıca buzağların sütten kesim ağırlıklarının arttığı ve süt ineklerinde daha hızlı kilo alımlarının olduğu rapor edilmiştir. Genel olarak, humik asitler hayvanın ısı gibi stres faktörlerine karşı direncini arttırdığı gözlemlenmiştir.

Humik asitlerin hayvanlar üzerindeki en faydalı etkilerinden biri, hayvanlarda bağışıklık sistemini geliştirmesidir. Hayvandaki bağışıklık fonksiyonlarını geliştiren humik asitler, ishal ve diğer sindirim rahatsızlıklarının görülme sıklığını önemli ölçüde azaltır ve hayvanın E.coli gibi patojenlere karşı savunmasını geliştirir.

Humik Asitlerin Hayvanlar Üzerindeki Gözlenen Etkileri

Mukoza zarının kaplanması ve kanamayı önleyici etkisi

Humik asitler, mide-bağırsak sisteminin mukoz epiteli üzerinde enfeksiyonlara ve toksinlere karşı koruyucu bir film oluşturabilir. Humik asitlerin makrokolloidal yapısı, mide ve bağırsak mukozasında, periferik kılcal damarlarda ve hasarlı mukoza hücrelerinde iyi bir koruma sağlar. Bu işlem sonucunda toksik metabolitlerin emilimi, özellikle enfeksiyonlardan sonra, hayvan yemlerinde zararlı maddelerin kalıntıları durumunda veya yeni yemlere geçildiğinde azalır veya tamamen önlenir. Ayrıca, humik asitler bağırsaktan aşırı su kaybını önlemeye yardımcı olur.

Antibakteriyel ve virusidal etkiler

Humik asitler özellikle katalizör yollarla proteinlerin ve mikropların karbonhidratlarının metabolizmasını etkileme kabiliyetine sahiptir. Bu, bakteri hücrelerine veya virüs partiküllerine karşı doğrudan yıkıcı bir etkiye neden olur. İkinci bir mekanizma, enfeksiyöz mikropların yüksek moleküler protein fraksiyonlarının (toksinler) interiyonik bağlarıyla ilgilidir. Mukoza zar hücrelerinin fizyolojik süreçleri üzerindeki toksik etkileri önemli ölçüde zayıflatılabilir veya hatta tamamen bloke edilebilir.

İltihap önleyici etkileri

Humik asitlerin dermal, oral veya deri altı uygulaması iltihaplanma üzerine inhibe edici etkilere yol açar. Enflamasyonu engelleme yeteneği, humik asitlerde bulunan flavonoid grupları ile ilişkilidir.

Antirezorptif (emilimi engelleyen) ve adsorptif (yüzeysel yapışma) etkileri

Yüksek moleküler humik asitler mide-barsak kanalında neredeyse enteral uygulamanın hemen ardından (kendi kendine emilim yoktur) kaldıklarından, antiresorptif ve adsorptif etkiler ihtiyaç duyuldukları sindirim sisteminde meydana gelir. Öncelikle katyonoid noeksler (protein toksinler, toksik maddeler) sabittir, rezorpsiyonları önemli ölçüde azalır veya hatta tamamen önlenir. Humik asitlerin adsorpsiyonu yalnızca fiziksel ve kimyasal reaksiyonları değil aynı zamanda kompleks oluşum ve iyon değişimini de içerdiğinden, saf fiziksel adsorbanlara kıyasla daha yoğun ve dinamiktir.

Bağışıklık sistemi üzerindeki etkiler

Humik asitler vücudun direnç kuvvetlerini uyarır ve fagositoz aktivitesinde bir artışa yol açar. Humik asitlerin fenolik bileşenlerinin (gruplarının) indükleyici etkisinin immünolojik etkilerden sorumlu olduğuna inanılmaktadır.

Humik asitler bağırsak florasını stabilize eder ve böylece besin maddelerinin hayvan yemlerinde daha iyi kullanılmasını sağlar (daha iyi yem verimi). Bu, hayvana verilen yem miktarını arttırmadan hayvanın canlı ağırlığında bir artışa neden olur. 


 HUMİK ASİTİN ETLİK PİLİÇTE KULLANIMI İLE ALAKALI ÇALIŞMALAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
HUMİK ASİTLERİN YUMURTA TAVUKLARINDA KULLANIMINA DAİR ÇALIŞMALAR

 
 
 
HUMİK ASİTİN SÜT İNEKLERİNDE VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLARDAKİ UYGULAMALARINA DAİR ÇALIŞMALAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
axess logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL
bonus logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL
maximum logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL
cardfinans logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL
wordcard logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL
paraf logo
  • 600.00 x 1 = 600.00 TL