KAİ (KÜMES/AHIR İYİLEŞTİRİCİSİ) TOZ (AMONYAK GİDERİCİ)
350.00 TL

OLVİT KAİ (KÜMES/AHIR İYİLEŞTİRİCİSİ) TOZ (AMONYAK GİDERİCİ)

  • Ürün Kodu:o_70168
  • Stok Durumu:Var
  • Birim:Adet
  • Orjinal Fiyatı:350.00 TL + KDV

Adet

Fiyatı Düşünce Haber Ver

OLVİT KAİ (KÜMES/AHIR İYİLEŞTİRİCİSİ) TOZ (AMONYAK GİDERİCİ)


 40 ADET VE ÜSTÜ ALIMLARDA NAKLİYE ÜCRETSİZDİR


OLVİT KAİ kümesin/ahırın altlık pH'ını dengeler  ve kümes-ahır içindeki amonyağı ve diğer gazları bertaraf ederek havanın kalitesini arttırır. Kümes-ahır hayvanları için güvenle uygulanabilen altlık iyileştirme ürünüdür. OLVİT KAİ, hava kalitesini hayvanın kümese/ahıra konulmasından çıkana kadar sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca OLVİT KAİ, kümes/ahır hayvan üreticilerinin çevresel emisyonları azaltmalarına ve kümes/ahır altlığının gübre olarak besin değerini artırmasına yardımcı olur.

. Amonyağı bağlayarak kümes-ahırdaki hava kalitesini artırır ve amonyak/diğer gazların emisyonlarını azaltır.

. Kümes-ahır hayvanlarındaki pH seviyesinin dengelenmesine katkı sağlar. pH, çözeltideki hidrojen iyonlarının konsantrasyonunun ölçüsüdür. Hidrojen iyonlarının konsantrasyonu arttıkça, pH düşer. Broiler altlıklarında OLVİT KAİ uygulamasından önce 8,0-8,5 pH değerine sahipken, OLVİT KAİ uygulamasından sonra yüzeysel  altlık yüzeyindeki  pH 6,8-7,0 kadar düşüş gözlemlenebilir.

. Pençe/tırnak kalitesini artırır ve pençe/tırnak problemlerinin oluşmasını engeller. Özellikle antibiyotik içermeyen programlarda pençe/tırnak kalitesi düşer. Bu gibi durumlarda, OLVİT KAİ'yi pençe/tırnak lezyonlarının başlangıcında istenen oranlarda yeniden uygulamak hayati olacaktır. Lezyon başlangıcını belirlemek için pençe/tırnak kalitesi takipleri 5. ila 10. günde başlamalıdır. Su hattı yönetimi ve bağıl nem yüzdesi, pençe/tırnakların kurtarılması için çok önemlidir.

. Azotu bağlaması bakımından gübre değeri olarak altlık kalitesini artırır.

. Büyüme döngüsü boyunca, herhangi bir zamanda tüm antibiyotiksiz kullanımlarda oldukça güvenli ve uygundur.

. Altlığı kuru bırakarak tekrar kullanılmasına imkan sağlar.

. OLVİT KAİ’nin optimum performansı ve kümes/ahır için maksimum performans avantajı elde etmek için,  herhangi bir antibiyotik içermeyen üretim programlarında muhakkak uygulanmalıdır.

. Antibiyotiklerin yokluğunda, sürü sırasında stres periyotları meydana gelirse (yani yem değişiklikleri, aşı reaksiyonları, çevresel değişiklikler vb.) OLVİT KAİ uygulamasının göz önünde bulundurulması önerilir.

. Hastalık salgınlarında koruyucu etkisi vardır. Özellikle antibiyotik içermeyen programlarda genellikle enterik hastalık insidansında bir artış vardır. Bu hastalıkların ve patojenlerin büyümesi, 4'ten düşük bir pH'tan etkilenir. Bir hastalık salgını meydana gelirse, yüksek mortalite ilk belirtisinde ölüm oranının oluştuğu bölgelere ekstra OLVİT KAİ uygulaması etkilidir. OLVİT KAİ, uygulanan çiftliklerde hava kalitesi yüksek olacağından, amonyağın giderilmesi için havalandırmaya ihtiyaç duyulmaz. Bunun sonucunda da yakıttan tasarruf sağlanır.

. OLVİT KAİ, canlılar tarafından yenilse dahi sorun oluşturmaz. Hatta canlıya fayda sağlar.


OLVİT KAİ’nin ETKİ MEKANİZMASI

OLVİT KAİ uygulandığında amonyak, amonyum humata dönüşür: 


 
 
Amonyak, önce amonyuma dönüştürür. Bu amonyum daha sonra, sürünün ömrü boyunca altlık içinde amonyağın bağlı kalmasını sağlayan karboksilik gruba bağlanır. Sonuçta, amonyum humat oluşur. Oluşan bu yeni kompleks bileşik kokusuz ve kararlı bir maddedir. Gübre değeri oldukça yüksektir.

KULLANIM :

 1 kg / m2 

AMBALAJ :

25 kg çuval

NOTLAR

Zehirli değildir.

GDO içermez.

Tamamen doğal bir üründür.

Uluslararası ulaştırma kurallarına göre tehlikeli olmayan ürünler sınıfındadır.
axess logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL
bonus logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL
maximum logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL
cardfinans logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL
wordcard logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL
paraf logo
  • 350.00 x 1 = 350.00 TL